Get Adobe Flash player

Buscador

Introduzca el nombre o el microchip del animal que haya perdido


   

Zona privada

  entrar 


Tinença responsable

Quan comprem, adoptem o ens regalen un animal de companyia cal tenir en compte el compromís que estem adquirint en vers l´animal.

IDENTIFICACIÓ:

Tots els animals de companyia (gossos, gats, fures, ...) tenen que estar identificats amb un microxip.

Que es el microxip? Es tracta d´un senzill dispositiu que s´implanta sota la pell, a la zona del coll o de la creu, i que esta associat a un codi numèric en el que consten totes les dades de l´animal i del propietari.

El microxip es posa un sol cop, el te que posar un veterinari i no causa dolor.

Si el vostre animal es perd o us el roben cal avisar a l´AIAC (Arxiu d’Identificació d´Animals de Companyia) tel. 902170401 les 24 hores del dia, a l´Ajuntament, la Policia Local, al veterinari, etc.. No us limiteu al vostre municipi un animal pot anar en poques hores d´un municipi a un altre.

Cal actualitzar les vostres dades a l´AIAC (canvi de domicili, telèfons, ....) podeu fer-ho al vostre veterinari, tambe cal fer-ho al Cens Municipal d´Animals de Companyia.

Mantenir aquestes dades actualitzades facilita la recuperació dels animals perduts o robats.

Cens d´animals de companyia: Independentment de que tinguem la nostre mascota registrada a l´AIAC, la legislació vigent diu que hem de censar-la a l´Ajuntament del municipi on aquesta resideixi. Cal fer-ho abans en el termini màxim de 3 mesos des de la data del seu naixement, adquisició (regal, compra, ...) o canvi de residència.

L´ESTERILITZACIÓ:

L´esterilització és una solució a la cria incontrolada d´animals, a més te d´altres avantatges com:

  • Redueix la fugida dels animals en època de zel.
  • Evita patologies dels sistemes reproductors, tant en mascles com en
  • femelles.
  • Està indicada en algunes patologies del comportament.
  • Millora la convivència entre els animals domèstics.
No ens creguem els topics:

“Amb l’esterilització s’engreixen” Una alimentació adequada i exercici mantindran el vostre gos o gat en forma.
“Els canvia el caràcter” No presenten canvis de caràcter, ni es tornen més apàtics. Mantindran la mateixa vitalitat, afectivitat, personalitat i ganes de jugar de sempre.
“Una cadellada com a mínim” No es necessari que les femelles tinguin , al menys, una cadellada.

Consulteu amb el vostre veterinari quan es la millor època i edat per esterilitzar a les vostres mascotes.

NO L´ABANDONIS:

Abans d´abandonar un animal domèstic cal tenir en compte que no es un objecte del que en podem gaudir i el podem deixar sense patiment per l´animal i les persones.

Una causa dels abandonaments son els problemes familiars, separacions, canvis de domicili, les vacances, cal valorar cada situació abans de prendre una decisió com aquesta i que a més a més esta penalitzada amb fortes sancions. A Catalunya disposem d´una amplia xarxa de Residències per animals de companyia i que us poden solucionar temporalment aquest problemes

(www.gremiresidenciescaninesifelines.cat)


Els problemes de comportament i d´agressivitat son una altre causa dels abandonament. Consulteu a professional especialista (veterinari, educador, ...) abans de prendre cap decisió.

La cria d´animals de companyia en l´àmbit familiar i la cria incontrolada son una altre de les principals fonts d´abandonaments. La Llei de protecció del animals prohibeix la cria d´animals que no estiguin a un nucli zoològic autoritzat.

Residencias


Tienda virtual


entrar